Choklad Cupcakes




Om du är sugen på något med alldeles för mycket socker i och en cupcake fylld med
choklad är detta receptet för dig!
I grund och botten kommer receptet från www.baktokig.blogg.se vilket är en annan
fantastisk blogg med bakverk i alla dess former!
Jag har dock ändrat om det hela lite men inte mycket då receptet från början är super!

Även om receptet är lite krabbigt i och med att du måste väga alla ingredienser så är
det värt det! Ta fram vågen och en plastbunke att hälla upp ingredienserna så löser sig
det hela, lätt som en plätt!


Till ca 12 stora muffins eller 24 små muffins

100 g vetemjöl
20 g kakao
140 g strösocker
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
en nypa salt
40 g smör, mjukt
1,25 dl mjölk
1 ägg


& så till bakningen:

1. Börjar med att sätta på din ugn på 175 grader. Vispa ihop mjukt smör, salt, vaniljsocker, bakpulver, socker, kakao och mjöl på en låg hastighet fram till dess att smeten får en grynig konsistens.  

2. Vispa sedan ihop ägg och mjölk i en mugg/skål i ett snabbt tempo. Häll sedan ner lite i taget i blandningen du gjorde nyss och rör ihop med elvisp på låg hastighet. Öka sedan hastigheten när alla ingredienser är i så att alla klumpar försvinner.

3. Häll nu i smeten i dina muffinsformar, det är dock lättare att ta en sked och "skeda" upp smeten i och med att den kan vara rätt stel. Viktigt är dock att du bara fyller muffinsformarna till hälften, annars svämmar de över i ugnen!

4. Skicka in muffinsen i ugnen och grädda i 20-25 minuter, beroende på hur kladdiga du vill att det ska vara.
Jag skulle dock rekomendera att de är torra då det ska på kletig frosting!

5. Låt muffinsen svalna innan du häller på frostingen, annars smälter frostingen också! Om du vill att muffinsen ska svalna snabbare ta bort de från plåten och ställ på ett bakgaller!


FROSTING:

300 g florsocker  (Om du köpt ett helt paket kommer du behöva lite mer än halva, så det är MYCKET florsocker!)
100 g mjukt smör
40 g kakao
3 msk mjölk


& så till bakningen:

1. Vispa ihop florsocker, kakao och smör i en skål med en elvisp på medelhastighet.
 
2. Häll sedan i mjölken, en msk i taget. Sänk elvispen till låg hastighet när du gör detta.
 
3. Nu när du har alla ingredienser i sätt på högsta hastigheten och vispa smeten lätt ocoh fluffig.
Ju längre du vispar dessto fluffigare frosting! Mitt råd är dock att vispa i ca. 6-7 minuter.



& så till avslutningen:

Se till att muffinsen verkligen blivit kalla, annars vänta med att fixa till frostingen!
Om du vill kan du smeta ut frostingen med en slickepott, vill du ha en lite lyxigare
känsla så ta fram "spritsen" och forma frostingen som du själv vill!
På med lite strössel eller silverkulor som jag använde mig av denna gången 
för att piffa upp det hela!


Kommentarer
Mandosa

så fina, riktigt goda och sockerkick som verkar hålla i sig en hel dag kommer jag ihåg sist jag åt en :) fin blogg för övrigt!

2013-01-26 17:23:17
URL: http://mandosa.blogg.se

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0