Choklad - & kokosrutor




Ett recept från programmet Leila Bakar i Frankrike!

Ingredienser:

Chokladkaka
175 g mjukt smör
 3 dl strösocker
 1.5 dl kakao av god kvalitet
 0.5 dl ljus sirap
 1 nypa salt
 3 st ägg, ekologiska
 1.5 dl vetemjöl

Toscasmet
75 g smör
 1.5 dl ljus sirap
 0.75 dl matlagningsgrädde
 3 dl strösocker
 200 g kokosflingor

Baka chokladkaka

1. Ställ in ugnen på 175 grader. Vispa sedan smör och socker krämigt.

2. Rör ner sirap, kakao och salt. Knäck sedan i äggen ett i taget och rör om. Häll tillsist ner vetemjölet i smeten.

3. Ta fra men ugnsplåt med kant och lägg i ett bakplåtspapper i den.

4. Häll i smeten i formen och låt stå i ugnen i ca. 30-35 minuter.

Fixa Toscasmeten
1. Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker till i en kastrull och koka samman i 5 minuter.

2. Tillsätt kokosflingorna och låt smeten koka upp.

3. När du tagit ur kakan ur ugnen häll över smeten och låt kakan stå i ugnen tio minuter till.
Klart!




Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0