Choklad - & kokosrutor
Ett recept från programmet Leila Bakar i Frankrike!
Ingredienser:
Chokladkaka
175 g mjukt smör
3 dl strösocker
1.5 dl kakao av god kvalitet
0.5 dl ljus sirap
1 nypa salt
3 st ägg, ekologiska
1.5 dl vetemjöl
Toscasmet
75 g smör
1.5 dl ljus sirap
0.75 dl matlagningsgrädde
3 dl strösocker
200 g kokosflingor
Baka chokladkaka
1. Ställ in ugnen på 175 grader. Vispa sedan smör och socker krämigt.
2. Rör ner sirap, kakao och salt. Knäck sedan i äggen ett i taget och rör om. Häll tillsist ner vetemjölet i smeten.
3. Ta fra men ugnsplåt med kant och lägg i ett bakplåtspapper i den.
4. Häll i smeten i formen och låt stå i ugnen i ca. 30-35 minuter.
Fixa Toscasmeten
1. Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker till i en kastrull och koka samman i 5 minuter.
2. Tillsätt kokosflingorna och låt smeten koka upp.
3. När du tagit ur kakan ur ugnen häll över smeten och låt kakan stå i ugnen tio minuter till.
Klart!