Chocolatechip cookies




Ännu ett fantastiskt recept från hummingbird Bakery i London.

Ingredienser

225 g birnaksaktat smör, rumstempererat
350 g fint ljust socker
2 ägg
1/2 tsk vaniljessens
400 g mjöl
1/2 tsk salt
2 & 1/2 tsk bikarbonat
225 g mörk choklad, grovt hackad

Detta räcker till ungefär 24 stycken kakor.

Om du har tillgång till fyra plåtar så lägg bakplåtspapper på dessa så du kan forma
dina kakor på dem. Annars får du köra en plåt i taget, det tar lite längre tid men
det funkar precis lika bra!

& så till bakningen

1. Värm ugnen till 175 grader.

2. Vispa smör och socker med en elvisp till en lätt & luftig smet. Vispa sedan ner ägget ett i taget. Se till att ingredienserna blandas ordentligen och vispa sedan ner vaniljessensen på låg hastighet.

3. Tillsätt mjöl, salt & bikarbonat och vispa samman det till en smidig deg. Det känns som om mjölet aldrig tar slut men det blir perfekt när du väl rört ihop allting! Blanda sedan i den hackade chokladen för hand.

4. Ta upp lite deg och rulla ihop den till en köttebulle, platta sedan till den mellan händerna & lägg ner på plåten. Var noga med att det finns gott om plats mellan kakorna på plåten då de sväller något enormt i ugnen!

5. Grädda kakorna i ca. 10 minuter så att de blir lite gyllenbruna. Låt kakorna svalna på ett bakgaller innan servering!


Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0