Hallon & chokladmuffins




Här kommer ett otroligt gott & enkelt recept på vanliga chokladmuffins med en twist!
Du behöver såklart inte använda hallon om du inte vill. Jordgubbar, blåbär, smultron
eller något annat gott bär funkar såklart lika bra!


Till 12 stora muffins eller 24 små

100 g smör
2 ½ dl strösocker
2 ägg
1 dl mjölk
2 msk raps- eller matolja
4 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
150 gram mörk eller ljus choklad
2 dl hallon, detta varierar dock, ta så mycket eller lite hallon du vill ha!


1. Sätt ugnen på 200 grader & ta ut de frysta hallonen ur frysen, smält smöret på låg värme. Rör sedan ihop det smälta smöret, strösocker, ägg
och olja i en skål.

2. Ta fram en ny skål och rör ihop alla de torra ingredienserna, dvs. vetetmjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver
och salt.

3. Rör, i omgångar, ner de torra ingredienserna i det smälta smöret-blandningen och rör till det blir en jämn
och fin smet.

4. Hacka chokladen i den storleken du föredrar, själv brukar jag göra medelstora. Inte för stora bitar och inte för små, perfa!

5. Blanda i lite mer än hälften av choklade i smeten, ta fram så mycket hallon du vill ha i muffinsen. Viktigt är att hallonen inte är direkt tagna ur frysen då det blir väldigt svårt att dela på dom och röra ner dem i smeten!
Rör sedan ner hallonen i smeten.

6. Klicka ut smeten i muffinsformarna för att sedan strö på det sista av chokladen på dem!
In i ugnen i 20-25 minuter beroende på hur kladdiga du vill att de ska vara.


7. När muffinsen är uttagna ur ugnen och har svalnat kan du dekorera med att strö lite till choklad
över dem och varför inte ett hallon på toppen? Mums!





Kommentarer
Karin

Supergoda kakor, bakade de nyss och både jag och min familj älskade dom!

2011-08-11 20:31:28

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0