Key Lime paj med marrängtäckeÄnnu ett recept från den fantastiska hummingbird bakery boken!
Här har jag dock mixat två recept, först key lime paj i småformar och sen på med ett marrängtäcke över det. Så kakan är inte helt enkel att göra och den är lite tidskrävande men älskar du lime är detta en kaka för dig!

Detta receptet är egentligen till för att  bakas i en form med 23 cm i diameter men jag
gjorde i småformar istället, välj vilket som passar dig!

Ingredienser:

Till pajskalet
500 g digestivekex
200 g osaltat smör

Till limekrämen
8 äggulor
2 burkar kondenserad mjölk à 400 g
Nypressad saft och rivet skal ifrån 5 limefrukter
4 1/2 dl vispgrädde

Till marrängtäcket
6 äggvitor
330 g strösocker
1 tsk vaniljessens

Baka pajskalet:
1. Sätt på ugnen på 175 grader. Bryt sedan sönder digestivekexen och lägg de i en matberedare. Kör matberedaren tills kexen är finmalda. Smält sedan smöret. När smöret är smält häller du i detta långsamt i matberedaren.

2. Tryck sedan ut kexblandningen i antingen en stor form eller flera små. Det blir en kraftig botten men mycket digestivekex. Platta till degen ordentligen i formen/formerna!

3. Grädda sedan bottnen i ca. 20 minuter tills degen fått färg och blivit fast. Ta ut formen/formerna ur ugnen och låt de kalna helt.

Röra ihop limekrämen
1. Sänk värmen på ugnen till 150 grader. Blanda sedan ihop äggulor, kondenserad mjölk, limesaft och rivet limeskal i en bunke med en ballongvisp. Ställ utan smeten en stund, den tjocknar av sig själv!

OBS! Om du vill göra marrängtäcket sedan, spara äggvitorna i en skål för sig när du delar upp äggen, glöm dock inte att du bara behöver sex ägg till marrängtäcket. En annan sak som är viktig är att om marrängen ska bli fluffig får absolut ingen äggula befinna sig bland äggvitan!

2. Häll sedan den tjocknande smeten i pajskalet och grädda i 20-30 minuter! Låt pajen sedan kalna helt och släng in den i kylskåpet över natten eller in med den i frysen!

Marrängtäcket
1. Ta fram pajerna ur frysen/kylen så att de hinner tina upp! Sätt på ugnen på 150 grader.

2. Lägg äggvitorna i en matberedare och vispa ihop dem till ett skum. Tillsätt sedan 2 msk av sockret åt gången och vispa ordentligen mellan gångerna. Tillsätt sedan vaniljessens när du rört ner allt socker. Vispa sedan tills du skapat ett hårt skum!

3. Skeda marrängen över den kalla pajen så att den täcks helt. Skapa toppar och virvlar med baksidan av en sked. (Det måste du inte göra om du inte vill)

4. Grädda pajen/pajerna i ugnen i ca. 20 minuter. Låt sedan pajen och marrängen svalna innan servering!


Kommentarer
Lovisa

Mums!

2013-01-25 19:50:23
URL: http://loovis.blogg.se/

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0