Små chokladcupcakes




Recept från humminbird bakery :)
Räcker till ca. 12 stora muffinsar, jag bakade dom dock i litet format, då räcker smeten till runt 25 muffinsar.
Ingredienser

Till muffinsen
100 g mjöl
20 g kakao
140 g strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
en nypa salt
40 g osaltat smör
1 1/4 dl mjölk
1 ägg
1/4 vaniljessens

Till frostingen
300 g florsocker
100 g osaltat smör
40 g kakao
3 msk mjölk

Bakning av muffins:

1. Sätt på ugnen på 175 grader. Lägg sedan mjöl, kakao, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa sedan samman dessa ingredienser med elvisp på låg hastighet till blandningen får en gryning konsistens.

2. Vispa ihop mjölk, ägg och vaniljessens i en egen bunke. Häll långsamt i hälften av mjölkblandningen i mjölblandningen medan du vispar samma ingredienserna. Vispa sedan på högsta hastigheten med elvispen så att alla klumpar försvinner.

3. Sänk till lägre hastighet och häll långsamt i den resterande mjölkblandningen. Fortsätt vispa i några minuter tills smeten är helt slät.

4. Skeda upp smeten i pappersformarna till ca två tredjedelar grädda i 20 - 25 minuter om du gör stora muffins, om du gör små muffins grädda istället i 12 minuter.

Frosting:

1. Vispa ihop florsocker, smör och kakao till en slät smet med elvisp på medelhastighet.

2. Tillsätt mjölken i smörblandningen, lite i taget. Vispa sedan på hög hastighet när all mjölk är nerblandad. Fortsätt att vispa tills frostingen blir lätt och fluffig. Runt 5 minuter.
Desto längre du vispar, desto fluffigare och lättare frosting!

3. När muffinsen svalnat, spritsa på chokladfrostingen, låt stå några timmar innan servering så frostingen hinner stela en aning!


Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0