Små chokladcupcakes
Recept från humminbird bakery :)
Räcker till ca. 12 stora muffinsar, jag bakade dom dock i litet format, då räcker smeten till runt 25 muffinsar.
Ingredienser
Till muffinsen
100 g mjöl
20 g kakao
140 g strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
en nypa salt
40 g osaltat smör
1 1/4 dl mjölk
1 ägg
1/4 vaniljessens
Till frostingen
300 g florsocker
100 g osaltat smör
40 g kakao
3 msk mjölk
Bakning av muffins:
1. Sätt på ugnen på 175 grader. Lägg sedan mjöl, kakao, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa sedan samman dessa ingredienser med elvisp på låg hastighet till blandningen får en gryning konsistens.
2. Vispa ihop mjölk, ägg och vaniljessens i en egen bunke. Häll långsamt i hälften av mjölkblandningen i mjölblandningen medan du vispar samma ingredienserna. Vispa sedan på högsta hastigheten med elvispen så att alla klumpar försvinner.
3. Sänk till lägre hastighet och häll långsamt i den resterande mjölkblandningen. Fortsätt vispa i några minuter tills smeten är helt slät.
4. Skeda upp smeten i pappersformarna till ca två tredjedelar grädda i 20 - 25 minuter om du gör stora muffins, om du gör små muffins grädda istället i 12 minuter.
Frosting:
1. Vispa ihop florsocker, smör och kakao till en slät smet med elvisp på medelhastighet.
2. Tillsätt mjölken i smörblandningen, lite i taget. Vispa sedan på hög hastighet när all mjölk är nerblandad. Fortsätt att vispa tills frostingen blir lätt och fluffig. Runt 5 minuter.
Desto längre du vispar, desto fluffigare och lättare frosting!
3. När muffinsen svalnat, spritsa på chokladfrostingen, låt stå några timmar innan servering så frostingen hinner stela en aning!