Små Citroncupcakes
Även dessa cupcakes kommer från början ifrån Hummingbird bakery!
Räcker till ca. 12 stora muffins, jag bakade de som som muffins & då får du ca. 25-30 stycken!
Ingredienser
Till muffinsen
120 g mjöl
150 g strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk rivet citronskal
40 g osaltat smör
1 1/4 dl mjölk
1 ägg
Till frostingen
250 g florsocker
80 g osaltat smör
2 msk rivet citronskal
1/4 mjölk
Om du vill ha lite mer färg på frostingen, häll i lite gul hushållsfärg!
Att baka muffinsen
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg sedan mjöl, socker, bakpulver, citronskal och smör i en bunke och vispa ihop ingredienserna med en elvisp på låg hastighet till du har blandat fram en grynig konsistens.
2. Tillsätt sedan ägget och vispa tills det har blandats in i smeten. Fortsätt att vispa ihop ingredienserna till smeten är slät.
4. Fyll pappersformarna till 2/3 med smet och grädda sedan de i ugnen i 20-25 minuter om du valt att göra de stora muffinsarna. Om du gjort småmuffins gräddar du dem bara i 12 minuter!
Frostingen
1. Rör samman florsocker, smör, citronskal och hushållsfärg(om du vill ha det) med en elvisp på medelhastighet.
2. Sänk sedan till en lägre hastighet och häll långsamt ner mjölken i smeten. Vispa sedan på hög hastighet när all mjölk är nerblandad. Fortsätt att vispa frostingen i ca. 5 minuter. Ju längre du vispar dessto fluffigare blir frostingen!